Адрес: МЦ Ориндж – ул. „109-та“ 19, 1343 ж.к. Люлин 1, София

Телефон: 0700 14 150

Е-мейл: rosentushev@gmail.com

Какво е лапароскопия?

Лапароскопът е телескоп, създаден за медицинска употреба, свързан към светлина с висок интензитет и монитор с висока резолюция. Хирургът може да огледа коремната ви кухина, като постави куха тръбичка и през нея прокара лапароскопа. Именно по този начин лекарят може да огледа внимателно коремната ви кухина и да открие евентуалния проблем.

Кога се препоръчва диагностична лапароскопия?

  1. При коремни болки – има много причини, поради които може да изпитвате болки в корема. Част от тях включват апендицит, сраствания, тазови инфекции, коремни кръвоизливи и в по-редки случаи – рак.
  1. Подутини в областта на корема.

Повечето образувания трябва да се изследват допълнително, преди да бъде поставена диагноза. Именно тук идва на помощ диагностичната лапароскопия.

  1. Заболявания на черния дроб – ако традиционните неинвазивни методи за изследване не могат да предоставят на лекаря достатъчно информация, може да се наложи биопсия на черния дроб. Диагностичната лапароскопия е един от най-безопасните и точни начини да се вземе тази необходима за изследванията тъкан.
  1. Вторичен преглед или определяне до какъв етап е стигнало дадено раково заболяване.
  1. Други

 

Преди да се предприемат каквито и да било действия, ще обсъдим текущото ви състояние и симптоми и ще разясним всичко необходимо, което трябва да знаете предварително. Тъй като е нормално да имате притеснения относно манипулацията, ще направя всичко необходимо да ви разясня целия процес и поеманите рискове, за да се убедите и сами, че това е най-добрият път към успешното лечение.

Какво е усещането при подобна операция?

Операцията се извършва под обща анестезия и няма да усетите никаква болка.

 

Какво следва след операцията?

След приключването на операцията, може да минат няколко часа, докато отшуми ефектът на упойката. По всяка вероятност няма да се налага да пренощувате в болницата след подобна манипулация. Когато вече можете да ходите и станете сами от леглото си, без нечия помощ, сте готови да бъдете изписани. По всяка вероятност ще изпитвате лек дискомфорт в областта на убожданията, но това е нормално. Повечето пациенти могат да се къпят още на следващия ден след операцията и да продължат с ежедневните си активности.

Ако осъзнавате, че вашето здраве е най-важно, или ако имате каквито и да било въпроси и притеснения, изпратете запитване или се обадете веднага на посочения телефон, не отлагайте!

Tel.: (02) 965 5711

E-mail: rosentushev@gmail.com

Вижте къде да ме намерите