Адрес: МЦ Ориндж – ул. „109-та“ 19, 1343 ж.к. Люлин 1, София

Телефон: 0700 14 150

Е-мейл: rosentushev@gmail.com

Затлъстяването е заболяване, което засяга все по-голяма част от населението. Макар много от нас да го подминават и да не придават голяма важност на това как се отразява на зравето им, затлъстяването може и ще доведе до редица здравословни проблеми и болести, които ще ви измъчват до края на живота.

Най-добре е да се вземат превантивни мерки, но дори да страдате от заболявания като диабет тип 2, не е късно да подобрите здравето си, както и стандарта си на живот.

 

В какво се изразява лечението?

Процедурите имат за цел едно единствено нещо – да намалят обема на приетата храна и освен това да се намали храносмилателната повърхност на червата. Най-обикновената процедура е да се намали обемът на стомаха. Това, което в момента се прилага в бариатричната хирургия, е така наречената „ръкавна гастректомия“, при която се премахва голяма част от стомаха. Оставя се тръба, широка колкото хранопровода. Това ограничава обема на стомаха и резорбтивните му свойства.

 

За процедурата:

Тази процедура работи чрез няколко механизма. На първо място новият стомах има значително по-малък обем от нормалния стомах и помага да се намали значително количеството на храната, съотвено калориите, които могат да бъдат консумирани. По-значителен, обаче, е ефектът от процедурата върху чревните хормони, които оказват влияние на редица фактори, включително глад, ситост и контрол на кръвната захар. Краткосрочни проучвания показват, че ръкавът е толкова ефективен, колкото гастройеюностомията (RYGB) от гледна точка на загуба на тегло и подобрение или ремисия на диабет. Има също доказателства, които предполагат, че ръкавът, подобно на стомашния байпас, е ефективен в подобряването на диабет тип 2, независимо от загубата на тегло.

Предимства:

  1. Ограничава количеството храна, което може да побере стомахът;
  2. Предизвиква бърза и значителна загуба на тегло – > 50% в рамките на 3-5 години и загуба на тегло, сравнима с тази при байпаса;
  3. Не изисква поставянето на чужди тела, байпас или пренасочване потока на храната;
  4. Сравнително кратък болничен престой – 2-7 дни;
  5. Предизвиква благоприятни промени в чревните хормони, които потискат глада, намаляват апетита и подобряват чувството за ситост.

 

Недостатъци:

  1. Процедурата е необратима;
  2. Има вероятност от дългосрочен дефицит на витамини и калций и развиване на анемия.

Ако осъзнавате, че вашето здраве е най-важно, или ако имате каквито и да било въпроси и притеснения, изпратете запитване или се обадете веднага на посочения телефон, не отлагайте!

Tel.: (02) 965 5711

E-mail: rosentushev@gmail.com

Вижте къде да ме намерите