Адрес: МЦ Ориндж – ул. „109-та“ 19, 1343 ж.к. Люлин 1, София

Телефон: 0700 14 150

Е-мейл: rosentushev@gmail.com

От какви болести на жлъчния мехур може да ви излекува Д-р Тушев?

При мен може да се излекувате от:

Жлъчнокаменна болест (камъни в жлъчния мехур)

Остро или хронично възпаление на жлъчния мехур (остър или хроничен холестицит)

Полип на жлъчката

 

Какво може да се случи, ако не взема мерки?

Камъните в жлъчния мехур могат да доведат до сгъстяване на течността в жлъчката, което да даде началото на бактериална инфекция. Ако не се излекува навреме, то може да се разпространи и в други области и да предизвика дразнене на съседни органи, като диафрагмата и червата. В някои редки случаи инфекцията може да доведе до некроза на тъканите и жлъчният мехур да се спука.

 

Защо лапароскопска операция?

Лапароскопската операция или т.н. “безкръвна операция” става популярна, заради по-малката болезненост, по-бързото възстановяване и по-малкия шанс за усложнения. Освен това, тъй като манипулацията се извършва с помощта на камера, има възможност да се огледа по-обширно засегнатото място и евентуално да се открият други, скрити проблеми.

Оперативното лечение е основно средство при лечението на жлъчнокаменната болест и нейните усложнения, и няма алтернатива. За някои пациенти, обаче, операцията все още е психологически проблем или е свързана с повишен риск за живота, поради много напреднала възраст или тежки придружаващи заболявания. Именно затова, преди предприемането на каквито и да било действия, ще проучим внимателно вашия случай, за да се избегнат евентуални усложнения.

Какво е усещането при подобна операция?

Операцията се извършва под обща упойка и няма да усетите никаква болка.

 

Какво следва след операцията?

В зависимост от вашето състояние, може да бъдете изписани след 1 до 2 дни и да се върнете към ежедневните си задължения в рамките на 1-2 седмици. Следоперативната болка е много по-малка, отколкото при традиционните методи, а единствените следи, които ще останат по вашето тяло, са няколко съвсем малки белега.

Ако осъзнавате, че вашето здраве е най-важно, или ако имате каквито и да било въпроси и притеснения, изпратете запитване или се обадете веднага на посочения телефон, не отлагайте!

Tel.: (02) 965 5711

E-mail: rosentushev@gmail.com

Вижте къде да ме намерите

Още по темата