И по рано съм бил пациeнт на д-р Тушев, поради което отново ползвам неговото лечение.

Димитър П.

Изключително съм впечатлена от отношението и компетентността на доктор Тушев.

Илияна И.

Внимателен, обясняващ, с чувство за хумор.

Станислава П.

Страхотен специалист. Беше внимателен, подробно обясни всичко. Изключително съм доволен и ще го препоръчвам винаги. Помогна както на мен, така и на моята съпруга преди години. Страхотно чувство за хумор.

Милен Г.

С благодарност за отношението и професионализма!

Иван Н.

Много спокоен, внимателен и симпатичен е д-р Тушев! На всеки зададен въпрос, дава професионален и компетентен отговор!

Стефания Р.

Възпитан. Компетентен професионалист. Внимателен, подробно обяснява възможни варианти на развитие на болестта и лечението и. С добро чувство за хумор. Прекрасен лекар! Безкрайно съм благодарен. Дано има по-вече такива ЛЕКАРИ в България.

Тихол С.

Прецизно отношение към пациента. Коректност и точност. Благодаря!

Диана Т.

Перфектно отношение. Професионалист от най-висока класа.

Стефан Р.

Изключително професионално отношение и приятна, и спокойна обстановка. Д-р Тушев е истински професионалист!

Kalin G.

За първи път бях на преглед при д-р Тушев и останах доста впечатлен от положителното отношение и професионализма, с който се отнесе. Благодаря!

Васил А.

Истински професионалист.Очтив любезен.

Васил М.

Прегледът мина доста бързо. Ясни и точни инструкции и насоки. Професионално отношение.

Тома К.

Изключително любезен, възпитан и емпатичен професионалист.

Росица З.

Нямаше изчакване за часа. Приеме ме веднага. Доволен съм от прегледа. Лекарят се държеше много добре. Разясни ми положението и ми преппоръча решение за проблема.

Христо Х.

Много добър специалист.

Димитър Д.

Страхотен професионалист, точно, ясно обяснява всичко! Препоръчвам!

Александра М.

Прекрасна болница , която трябва да се радва, че има такъв специалист

Воскан П.

Всичко беше на ниво! Доволен съм от отношението и компетентното мнение на д-р Тушев!

Юрий Ж.

Изключителен професионалист, страхотна диагноза на проблема + съвет за по нататъшна поддръжка с цел предотвратяване на бъдеща проява. Екипът също беше на най-високо, световно ниво с изключително лично отношение към пациента. Много се рафдвам че Ви посетих!

Пресиана Л.

Професионално отношение и коректност.

Стоян С.

Много съм доволен от д-р Тушев! Коректен и търпелив професионалист. Обяснява подробно и компетентно. Дори и да се наложи да преповтори казаното го прави без емоции и отношението му е много позитивно. Доволен съм от доктора. Професионалист, който препоръчвам.

александър ш.

Здравейте, казвам се М. Димитрова на 26г. от Добрич. През Април 2012г. личният ми лекар установи, че имам пъпна херния и ме посъветва в рамките на следващите няколко седмици да се оперирам.

Този период беше напълно достатъчен за мен да направя обстоен ресърч в интернет за специалистите, при които бих могла да се оперирам. Прочетох доста добри отзиви за Д-р Тушев и след като се консултирах и с други лекари реших да се оперирам при него. Той ме прие за лапароскопия на 20 май. Всичко мина много добре (като изключим малкото заметресение същата нощ :)). На 22 май ме изписаха и се прибрах. Възтанових се много бързо, че даже на 03 юни бях на сватба и в басейн скачах 😀

Благодаря на Д-р Росен Тушев за добре свършената работа, за милото му отношение и страхотното му чувство за хумор!

М. Димитрова, 26 г.

Баща благодари на пироговци за живота на дъщеря си

към статията

Уважаеми г-н Раденовски,

В продължение на повече от 4 месеца (от 18.8. до 23.12.2011 г.) дъщеря ни Ангелина Милкова Цекова на 41 г. бе на лечение в поверената ви болница с най-страшната диагноза – панкреатит, която доведе до много тежки усложнения. На дъщеря ни бяха направени множество операции и бе настанена в Централна реанимация, където престоя повече от 3 месеца.

Всеки ден очаквахме най-лошото, но те не се случи, защото г-н директор, имате отлични лекари – специалисти. Благодаря на целия колектив хирурзи от 4-та хирургия: на д-р Росен Тушев и всички, които извършиха многото възстановителни операции.

Благодаря от сърце на всички лекари, сестри и санитари от централна реанимация: доц. Стоян Миланов, д-р Георгиев (лекуващ лекар) и всички останали, които положиха неимоверни сили за спасяването на дъщеря ни.

Благодаря и на омбудсмана д-р Бонев, който многократно ни помагаше и напътстваше по време на лечението. Всеки ден се свързваше с лекуващите лекари и винаги ни уведомяваше за истинското състояние.

Да сте живи и здрави всички, които работите в „Пирогов“ и отдавате силите си за да помагате на болните хора. Желая много, много успехи на вас и семействата ви и Бог да ви благослови.

Електронно издание Факти

Казвам се Боряна Въргулева, на 29 г. Дълго време ме мъчиха хемороиди. Като повечето хора, никак не ми допадаше идеята да ида на лекар, защото се чувствах неудобно от прегледа.

 

Когато ми създаваха проблеми просто отивах до аптеката и изкупувах всички видове мазила като се надявах че нещата ще се оправят от самосебеси.

Преди 2 години обаче забременях. С напредването на бременноста нещата се влошаваха. В началото на 9-тия месец хемороидите ми се възпалиха и скоро тромбозираха. Болката беше силна и постоянна, не можех да си седна на дупето. Изкарах близо 2 седмици в поза „колене и лакти” което беше неудобно и изтощително. Нещата изглеждаха така сякаш никога няма да се оправят, и тъй като раждането наближаваше прегледът от който толкова се страхувах стана неизбежен.

При д-р Тушев ме изпрати гинекологът който следеше бременноста ми. За мое голямо съжаление обаче времето за консервативно лечение отдавна беше отминало. Хемороидите ми бяха вече в 4-та степен на развитие и се налагаше операция. Прибрах се в къщи с медикаменти които да подобрят състоянието ми но беше ясно, че облекчението ще е временно. Една година след раждането на сина ми отново потърсих д-р Тушев защото имах кризи почти всеки месец. Не съм предполагала че такъв, на вид „дребен проблем” може до такава степен да влоши качеството на живота ми: не можех да ходя нормално от болка по време на криза, налагаше се да си „прибирам” хемороидите след ходене до тоалетна, отлагах отдавна поети ангажименти заради внезапното „възпаление”! Реших се на операция!

Най-накрая се оттървах от този ужасен, болезнен и неудобен проблем. Благодаря на д-р Тушев за това, че беше изключително внимателен по време на прегледите, за това че ми даде подробна информация на всички възможни варианти за операция и отговори на всичките ми въпроси. Операцията мина много леко, с местна упойка, с престой в болницата по-малко от 24 часа и почти никаква постоперативна болка. Седмица след операцията животът ми се върна в обичайния си ритъм, но този път без хемороидите.

Боряна Въргулева, на 29 г.

Не знам къде е точното място да изкажа нашите дълбоки благодарности относно професионализма на д-р Тушев и целият медицински екип за успешната операция от херния на съпруга ми Карим Фараг. Разбира се,лично му благодарихме, но ако може целият свят да чуе и прочете това, ще бъдем полезни на много хора с правилния избор на болница и доктор. Ще започна първо със самото ни приемане в болницата. Посрещнаха ни едни усмихнати млади хора, уверени в работата си, позитивно настроени и излъчващи топлина и доброта. Предразположиха съпруга ми към операция, внимание непрекъснато получаваше отвсякъде. Като казвам внимание ще спомена първо мед.сестри : Деси и Вили, които го приеха в отделението. Няма просто толкова добри и всеотдайни души, лъчезарни, мили, а не на последно място и такива професионалисти в работата си. Няма да забравя и мед.сестри Теди, и Ани, които също много го обгрижваха и си вършеха работата отговорно и от сърце. Докторският екип вече много респектира. Дълбок поклон! Д-р Тушев , д-р Петков уникални хора и професионалисти! Спокойна съм и щастлива, че направих своя избор, водейки се на интуицията си. Да, намерих името на д-р Росен  ушев в интернет, никой не бях питала, нямах опит. Просто изчетох цялата информация, която той беше предоставил относно хернията, гледах видео на операции негови и прочетох невероятни
и топли отзиви за работата му. Бях се спряла на други двама лекари, но при контакт по имейл и по телефона с д-р Тушев, просто другите отпаднаха. При него е точно и ясно, няма несигурни думи и заобикалки. Понеже живеем извън България и преди прегледа се опитах в писмо да му обясня за състоянието на съпруга ми и дали може да го оперира лапароскопски.Поисках да му пратя снимки на хернията, за да има представа. Така поискаха другите лекари . Д-р Тушев просто отговори: „По снимки не преглеждам.Заповядайте!“ Попитах го и за цената. Беше точна и ясна, без промени при всеки един
наш разговор.

Така направих и най-правилния избор!
Пожелаваме на нашия прекрасен доктор и целия екип здраве, успехи и щастие!
Бъдете благословени добри хора!

Илияна Фараг

Здравейте,

Казвам се Селиха, на 31 год. съм, от Русе.

При мен всичко започна през юни месец 2009 г.

Първо ми намаля менструацията (не казвам, че тя е свързана с камъните, но тя беше първото нещо, което ме накара да се усъмня).

После започнах да усещам миризми, и да ми се гади. И наистина на 09.07.09 г. бях на видеозон и ми казаха, че имам камъни в жлъчката – много, разнокалибрени конкременти с обща сянка 27 мм. След това ме пратиха на консулт с гастроентеролог. Той потвърди наличието на камъни – 3 на брой, 15 мм. И понеже нямах никакви други оплаквания освен подпирането (ядях, пиех всичко, не повръщах, не ме болеше), предложи да си избера дата от 7 до 13 септември и да ме оперират. Аз докато се реша – получих криза на 31 август 2009. Адски, нечовешки болки имах. Отидох в Спешното в Русе, където ми направиха венозно вливане на „коктейл“ (бускулизин, но шпа, папаверин и още 1 лекарство, но не му запомних името). Никакъв ефект нямаше, дори станах по-зле, защото започнах да повръщам. Така болките продължиха още 4 дена (добре, че бяха по-поносими).

Разбрах, че повече така не може и благодарение на моята приятелка Ралица постъпих в Пирогов на 09.09.09 г. и ме оперираха още същия ден. Лапароскопия. Операторът ми беше Д-р Росен Тушев. Препоръчвам Ви го. Изписаха ме на 11.09.09 г Сега съм радостна, че се оттървах и се възстановявам със всеки изминал час.

Между другото, камъните, които са излезли от жлъчката ми се “само” 8 на брой Кафеви, твърди, големи колкото нокът, и са с едни интересни форми, като, че ли съм ги изваяла. Пазя си ги в чашка, и се шегувам, че това са моите скъпоценни камъни.

Селиха, на 31 год. , гр. Русе

Операция на жлъчка

Казвам се Жана Монева и бях оперирана от жлъчка от д-р Тушев. Искам да изразя голямата си благодарност към този Човек и Лекар, за професионализма му, за компетентността
и вниманието, с което обгрижва пациентите. Благодаря Ви Докторе! Докато има професионалисти като Вас в България ще има здравеопазване.

Жана Монева

Здравейте, д-р Тушев,
Първо искам да ви благодаря за това, че върнахте съпругата ми Грациела Ковачева към нормален живот. От Русе сме и вие я оперирахте от пъпна херния. Беше след няколко несполучливи операции на ваши колеги. Може би това ще ви подсети. Голям поклон пред вас и вашия талант и професионализъм.

Йордан Ковачев

Здравейте,

На 18.08.2015г. съпругът ми Георги получи заклещване на херниите.

Болките му бяха много силни, в последствие го заболя и целия стомах. По най-бързия начин се придвижихме до болница Вита. Прие ни д-р Петков и ни каза, че веднага трябва да се оперира. Хернията беше огромна. Впечатлението ни от младия лекар беше страхотно – Внимателен, с успокояваш глас, отговаряше на всички наши въпроси. На следващия ден съпруга ми беше опериран първи от д-р Тушев по безкръвния метод. Операцията продължи повече от 3 часа. Възхитени сме от този млад човек, голям специалист, голям човек, който направи уникална, сложна операция. След два дни съпругът вече беше на крака, със самочувствие, защото влачеше херниите си почти 30 години.

Благодарни сме на целия екип. Пожелаваме на всички много здраве, лични и професионални успехи и все така да даряват усмивки на нуждаещите се!

Искрени благодарности!

Парволета Рангелова